Sosyal Yardımlaşma Vakfına Para Aktarıldı! Çocuğu Olan Ailelere Yardım Müjdesi Verildi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde örgün eğitimi süren öğrencilere sağlanacak destekler için kaynak aktarıldı.

İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye gibi temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için ülke genelindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kaynak aktarıldı. 2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından kaynak aktarımının duyurulması ile birlikte, detaylar merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da söz konusu yardımın detaylarına dair bilgilendirme metni yayınladı.

Aile Bakanlığı Kaynak Aktarımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na farklı toplum kesimlerine destek olmak için düzenli olarak kaynak aktarıyor. Bu çerçevede, çocukların refahının artırılması ve eğitimlerine destek sağlanabilmesi için 450 milyon TL iletildi. Kaynak aktarımının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Çocuk refahının artırılması ve çocukların eğitime erişimi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde önemli rol oynayacak çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmaması bizim için hayati önemde. Bu desteğimizle önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Böylece eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de desteklemiş olacağız” dedi.

Ekonomi Haberleri