Sözleşmeli Personele Büyük Müjde! Binlerce Sözleşmeli Kadroya Geçti

Milyonlarca vatandaş, büyük bir merakla kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamaları bekliyordu. Kasım ayının son kabine toplantısı bugün yapıldı. Beklenen açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından...

Milyonlarca vatandaş, büyük bir merakla kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamaları bekliyordu. Kasım ayının son kabine toplantısı bugün yapıldı. Beklenen açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yapılan kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadro Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Sözleşmelilerin kadroya geçişleri için 3+1 kuralı getirildi. 424 bini sözleşmeli personel, isteği bağlı kadroya geçebiliyor. 3 yılı dolmuş sözleşmeliler kadroya geçiş yaptı.

Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık sürecin sonunda gerçekleşecektir.

Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak.

3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir.

Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıl gibi bir süreç sonunda gerçekleşecektir."

Gündeme İlişkin Konular Ele Alındı

Kabine toplantısında Meclis'e sunulması beklenen milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesi ve sözleşmelilere kadro çalışmalarının ele alınması bekleniyordu.

Gözler milyonlarca kişinin merakla beklediği, çalışma hayatına yönelik düzenlemelerdeydi. EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu da toplantıda görüşüldü. Sona yaklaşılan çalışmaların detayları da toplantıda ele alındı.

Ekonomi Haberleri