Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi Hakkında Resmi Açıklama Geldi! İşte Faydalanacak Kişi Sayısı

Sözleşmeli personelleri ilgilendiren kadro düzenlemesi ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, sözleşmeli personele kadro düzenlemesi...

Sözleşmeli personelleri ilgilendiren kadro düzenlemesi ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından, yapılacak düzenlemenin detayları merak konusu oldu.

Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro düzenlemesine dair yaptığı açıklamada, sayının yaklaşık 500 bine ulaşacağını ve çalışmanın da teknik olarak bittiğini belirtti.

Sözleşmeliye Kadro Ne Zaman Sağlanacak?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin ne zaman hayata geçeceği de araştırlıyor. Söz konusu düzenlemenin, en geç 2023 yılının başında yasalaşması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada “Yaptığımız kamu personel reformunun kadroya geçme hakkı elde eden 424 bin sözleşmelimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp açıklayacağız.”  ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomi Haberleri