SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Emeklilerine Gece Yarısı İkramiye Müjdesi! 4.000 TL Açıklandı

Kurul toplantısı sonrasında Erdoğan dün gece açıklamalarda bulundu. EYT'lilere değinen Erdoğan emekli ikramiyesini o emeklilerin 4,000 TL olarak alacağını açıkladı.

Yeni meclisin 2. toplantısı geçtiğimiz gün düzenlendi. 6 Haziran da ilk defa toplanan yeni meclis 14 Haziran'da tekrar bir araya gelindi. Öğlen saatlerinde başlayan kurul toplantısının ana başlıkları merak ediliyor. Gerek emekli gerek memur gerekse de asgari ücretli çalışan seçim vaadi olarak sunulan zam ve vatandaşa sağlanan kolaylıkların tez zamanda harekete geçirilmesini beklerken, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları yüzleri güldürdü. Mart ayında emeklilik başvurusu yapan ancak belirli şartlarsa tamamlanamayan işlemlerin Bayrama kadar tamamlanması yani emekli olma hakkının kazanılması durumunda maaş artı çift ikramiye yatırılacağı açıklandı. Kurul toplantısında asgari ücret zammı, memur zammı, emekli maaş zammı gibi konular yer alırken, sosyal ödemeler hakkında da sevindirici gelişmeler mevcuttu. Bir de merakla beklenen bayram ikramiyesi gelişmeleri ve ödeme tarihine ilişkin tüm detaylar ve net sonuçlar haberimizde... Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Bayram ikramiyesi kaç para oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Emekliye Maaş Müjdesi

Yeni hükümetin 2. toplantısı ekonomi ağırlıklı olarak ilerlerken, özellikle de 16 milyonu aşkın emekli vatandaşa müjde üzerine müjde verildi. Masaya yatırılan konular arasında emekli bayram ikramiyesi, emekli maaş zammı üzerinde çok durulurken, müjdeli haberler arka arkaya duyuruldu. Bayram öncesi emekli maaşı ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi zamlandı mı? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? sorularının da yanıtları verildi. Toplantı sonrasında Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Haziran 2023 emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyesi, bayramdan önce hesaplara yatırılacağı planlanırken, geçtiğimiz gün toplantı sonrasında onaylandığı bilgisi verildi. Peki bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Ağustos ayına kadar toplantıda yer aşacak ağırlıklı konu ekonomi olurken, seçim vaatleri bir bir masaya yatırılacak. Emekli maaş zammı ve bayram ikramiyesi de ilk konu olarak geçtiğimiz gün konuşuldu.

Yardım Ödemeleri Öne Çekildi

Toplantı sonrasında Erdoğan'ın ilk açıklaması yardım alan vatandaşa yönelik olurken, Erdoğan sözlerinde "Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor, toplam 1,4 milyon kardeşimizi Kurban Bayramı'ndan önce sevindiriyoruz." dedi.

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ile alakalı olarak yapılan açıklama da uzun süredir araştırılmaktaydı. Bayram ikramiyesi ile alakalı masada ortalığa atılan iddialar konusunda da gelişmeler mevcut. SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında maaş alırken yapılan toplantı sonrasında alınan kararlarda tarihlerde değişiklik açıklandı.

Her ay emekli ayın 28'ine kadar emekli maaşını alırken, bayram sebebiyle bu tarih geriye çekildi. Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 19 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında ödenmesi planlanıyor.

Bağ-KUR emeklileri ise 22 Haziran da maaşlarını ve ikramiyelerini alacak. Emekli Sandığı emeklileri ise 23 Haziran tarihinde erken ödemelerini alması planlanıyor. Kurban Bayramı ikramiyesinden emeklilik, ölüm ve sürekli iş göremezlik aylığı alanlar yararlanacak. İkramiye için bu ay itibariyle aylık bağlanmış olması gerekiyor.

EYT'liye çifte ikramiye

Mart ayında EYT başvurusu yapmış ancak eksik evrak sebebiyle emeklilik hakkı kazanmamış emekli, Kurban Bayramında çifte ikramiye alacak. Hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı ikramiyesi bir arada hesaplara yatırılacak. Tabii ki Kurban Bayramına kadar aylık bağlama işlerini tamamlamış olanlar faydalanabilecek.

Ekonomi Haberleri