Emekli Maaşlarına Zam İçin Tarih Verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugün Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl sonunda emekli maaş zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Maaş zamları ile ilgili gelişmeler son haftalarda gündemin ilk sıralarında yer alırken, asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılmasının ardından, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Haziran ayı enflasyon verisinin netlik kazanması sonrası emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağı duyurulurken, emekli zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Emekli Zammı Temmuz 2023 Son Durum

Körfez turuna çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC programının ardından yurda dönüşte gazetecilerin sorularına yanıtladı. Gündemdeki pek çok konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonunda emekli maaşları için değerlendirme yapılacağını belirterek ‘’Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz’’ dedi.

Zamlı Emekli Maaşı Ödeme Tarihleri

Emekli maaşlarına zam yapılmasının ardından, zamlı maaş ödeme takvimi de belli oldu. Tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ödeme takvimi şu şekilde:

SSK Emeklileri İçin
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde,
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda,
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında

Bağkur Emekliler İçin
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde,
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde

Ekonomi Haberleri