SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklilerinin Hesaplarına Yatacak! Bayram İkramiyesi 2023

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammının netlik kazanmasının ardından, emeklilere verilen bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı....

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammının netlik kazanmasının ardından, emeklilere verilen bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyelerin ne kadar olduğu, zam yapılıp yapılmayacağı ve ne zaman emeklilerin hesaplarına yatacağı merak ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi kapsamında, geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1.100 TL ödeme yapıldı. Her iki bayram öncesinde de sağlanan ikramiye ödemesi ile birlikte, toplamda 2.200 TL ikramiye emeklilerin hesaplarına yattı.

Bayram İkramiyesi Zammı Belli Oldu?

Bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konuya ilişkin resmi açıklama gelmese de farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer emekli maaşlarında olduğu gibi bayram ikramiyelerinde de yüzde 30 oranında artış sağlanırsa, bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine çıkacak.

Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihi

Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatıyor. Bu kapsamda, bu yıl da bayramdan yaklaşık bir hafta önce ikramiyelerin verilmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri