SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı Hesaplamaları 5 Aylık Enflasyon Farkı

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarında yaşanacak artış da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarının belirlenmesine enflasyon oranlarının büyük önemi bulunduğu için enflasyon verileri...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarında yaşanacak artış da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarının belirlenmesine enflasyon oranlarının büyük önemi bulunduğu için enflasyon verileri ele alınarak çeşitli hesaplamalar yapılıyor. TÜİK tarafından temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte emekli maaşı zammı için de hesaplamalar hız kazandı. Söz konusu veriler ele alınarak, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşına yapılacak zam için 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi de belirleyici olacak ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları sonrasında 5 aylık enflasyon verileri ile hesaplamalar  yapılıyor. Söz konusu oranlara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak ortaya çıktı. Emekliler, bu zam oranı ile maaşları hesaplamaya başladılar.

2023 Emekli Maaşı Artışı

Emekli maaşındaki artışın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunduğu için TÜİK'in açıklamaları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte maaş zammı için daha net bir tablo oluşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini belirtmişti.

Ekonomi Haberleri