SSK ve Bağkur Emekli İçin Hesaplama Yapıldı! Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Yeni yıla sayılı günler kala, emekli maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarındaki artışa dair resmi bir açıklama henüz yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım...

Yeni yıla sayılı günler kala, emekli maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarındaki artışa dair resmi bir açıklama henüz yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri emekliler tarafından yakından takip edilecek ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu.

2023 Ocak Emekli Zammı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamlarına ilişkin yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, emekli maaşlarına yapılacak artış belirlenirken enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.

Ekonomi Haberleri