SSK ve Bağkur Emekli Zammı 2023! Dört Aylık Enflasyon Oranı İle Maaş Zammı Hesaplandı

Yılda iki kere emekli maaşlarında artış yapılıyor. Ocak ayında zam yapılması ve önceki haftalarda en düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ardından, temmuz zammı için bekleyiş...

Yılda iki kere emekli maaşlarında artış yapılıyor. Ocak ayında zam yapılması ve önceki haftalarda en düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ardından, temmuz zammı için bekleyiş başladı. Temmuz ayında gerçekleşecek artış için altı aylık enflasyon verileri belirleyici olacağı için yılın ilk dört ayındaki enflasyon oranları baz alınarak maaş zammı hesaplamaları yapılıyor.

Temmuz 2023 Emekli Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verilerini geçtiğimiz süreçte açıkladı. Nisan ayı da dahil olmak üzere SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dört aylık zam oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı. Yüzde 15,22 oranı temmuz ayında yapılacak zammı yansıtmıyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kesin hesaplama yapılacak.

Altı Aylık Enflasyon Oranı Ne Kadar?

Mayıs ve haziran ayı enflasyon verileri ilerleyen süreçte Türkiye İstatistik Kurumu tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre altı aylık enflasyon oranı yüzde 21,13 olarak tahmin ediliyor. Eğer yüzde 20'nin üzerinden enflasyon oranı ortaya çıkarsa en düşük emekli maaşı da 9.000 TL seviyesinin üstüne çıkabilir. Enflasyon oranlarına ek olarak emekli maaşlarına refah payı da sağlanacağı tahmin ediliyor.

Ekonomi Haberleri