SSK ve Bağkur Emekli Zammı! Beş Aylık Enflasyon Farkı Hesaplaması Yapıldı

Asgari ücret zammının açıklaması ve yeni yıla yaklaşılması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Emekli maaşlarında gerçekleşecek artış oranına dair açıklama yapılmasa...

Asgari ücret zammının açıklaması ve yeni yıla yaklaşılması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Emekli maaşlarında gerçekleşecek artış oranına dair açıklama yapılmasa da enflasyon verileri baz alınarak hesaplamalar yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte netlik kazanacak ve söz konusu enflasyon oranları 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon verileri beklenirken, temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı. Gerçekleşen hesaplamalar neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Ocak Emekli Zammı!

Asgari ücret zammını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarında gerçekleşecek artışa da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş zamları ile ilgili ''Türkiye’nin gerçekten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı imkanı her bir insanımızsın emrine vermeyi sürdüreceğiz. Memur ve emeklinin de maaşını buna göre tespit edeceğiz.'' dedi.

Ekonomi Haberleri