SSK ve Bağkur Emekliler Dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli Zammını Açıkladı

Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, maaş zamlarına ilişkin hesaplamalar da hız kazandı. Bu kapsamda, memurlar ve emeklilere maaş zammı ile ilgili gelecek resmi açıklamaları yakından takip etmeye başladılar....

Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, maaş zamlarına ilişkin hesaplamalar da hız kazandı. Bu kapsamda, memurlar ve emeklilere maaş zammı ile ilgili gelecek resmi açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maaş zamlarına da değindi.

Emekli Zammı Ne Kadar?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkının yüzde 14 olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını belirtti.

Memur Zammı 2023

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra, memur ve memur emeklileri için de zam oranı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı maaş zammı için ''”Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre kamu görevlilerin maaş artış oranı yüzde 16,48 olarak uygulanacaktık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu oran yüzde 15,4 olarak ortaya çıkmıştır. Tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.”  dedi.

Ekonomi Haberleri