SSK ve Bağkur Emeklileri Beş Aylık Enflasyon Farkı Hesaplamaları Başladı! 2023 Emekli Maaşı

Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi de maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Gerçekleşecek artışa dair resmi bir açıklama bulunmasa da enflasyon verilerinin açıklanması...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi de maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Gerçekleşecek artışa dair resmi bir açıklama bulunmasa da enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, hesaplamalar da hız kazandı.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri sonrasında, 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı. Gerçekleştirilen hesaplamalar neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşları için beş aylık enflasyon verileri ile çeşitli hesaplamalar yapılırken, aralık ayı enflasyon oranları sonrasında, 2023 emekli maaşları için daha net bir tablo oluşacak. Bu nedenle, 3 0cak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi tarafından yakından takip edilecek.

Ekonomi Haberleri