SSK ve Bağkur Emeklileri Bu Tarihlere Dikkat! Zamlı Maaşlar Yatacak

Milyonlarca emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Emekli ve memur maşalarına yapılacak zammın açıklanmasının ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı pek çok kişi tarafından...

Milyonlarca emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Emekli ve memur maşalarına yapılacak zammın açıklanmasının ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

SSK Emekli Maaşı Ne Zaman Ödenecek?

SSK emeklilerinin maaşları, 17'si ile 26'sı arasında hesaplara aktarılıyor. Bu kapsamda, zamlı emekli maaşlarının ocak ayında da benzer takvim içerisinde emeklilere iletilmesi bekleniyor.

Bağkur Emekli Maaşı Ne Zaman Ödenecek?

Zamlı Bağkur emekli maaşlarının ödeme tarihi de merak ediliyor. Bağkur emeklilerinin maaşları her ayın 25'i ile 28'i arasında verildiği için ocak ayında da benzer takvim işleyecek.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Emeklilere ve memurlara yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da araştırılmaya başlandı. En düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve 3.500 TL'den 5.500 TL seviyesine yükseldi.

Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasının ardından, maaş zammı hesaplamaların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Mevcut maaşı 100'e böldükten sonra, çıkan sonucu 130 ile çarparak yeni maaşa ulaşılabilir.

Ekonomi Haberleri