SSK ve Bağkur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı İçin Beş Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı

Yeni yıla sayılı günler kala, emekli maaşlarına yapılacak zamma dair haberler yakından takip ediliyor. Resmi makamlardan zam oranına ilişkin açıklama yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri...

Yeni yıla sayılı günler kala, emekli maaşlarına yapılacak zamma dair haberler yakından takip ediliyor. Resmi makamlardan zam oranına ilişkin açıklama yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri baz alınarak enflasyon farkı hesaplamaları yapıldı. Söz konusu enflasyon verileri ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren beş aylık enflasyon farkı da belli oldu.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamı büyük bir merakla beklenirken, temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri sonucunda beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşları beş aylık enflasyon farkı ile hesaplamalar yapılırken, aralık ayı enflasyon verileri de yakından takip edilecek. Bu kapsamda, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri sonrası emekli maaşları için daha net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri