SSK ve Bağkur Emeklileri Enflasyon Farkı Hesaplandı! İşte Emekli Maaş Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu, emeklilerin ve memurların bir süredir merakla beklediği aralık ayı enflasyon verilerini bugün itibariyle açıkladı. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekli maaşları için hesaplamalar...

Türkiye İstatistik Kurumu, emeklilerin ve memurların bir süredir merakla beklediği aralık ayı enflasyon verilerini bugün itibariyle açıkladı. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekli maaşları için hesaplamalar hız kazandı. Bu kapsamda, maaş zammı için hesaplama yapıldı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, aralık ayı enflasyonu yüzde 1,18 olurken, yıllık enflasyon ise 64,27 oldu. Açıklanan verileri göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 15,4 oranında artacak.

Memur Zammı Ne Kadar?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra, memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili de hesaplama yapıldı. Söz konusu hesaplamaya göre, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte memur maaşlarına yüzde 16,48 zam yapılacak.

Refah Payı Verilebilir

Emekli ve memurlar, enflasyon farkının yanı sıra, refah payının  verilip verilmeyeceğini de merak ediyor. Bu kapsamda, konuşulan iddialara göre memurlara ve emeklilere refah payı da verilebilir.

Ekonomi Haberleri