SSK ve Bağkur Emeklileri İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu! 2023 Emekli Maaşı Hesaplaması

Emekli maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte enflasyon farkı hesaplamaları da hız kazandı. TÜİK tarafından temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon...

Emekli maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte enflasyon farkı hesaplamaları da hız kazandı. TÜİK tarafından temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından, emekli maaşlarında yapılacak artışa dair 5 aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı. Söz konusu enflasyon farkı verisi baz alınarak, emekliler de hesaplamalar yapmaya başladı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarında yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri pek çok kişi tarafından yakından takip edilecek ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı hesaplaması yapıldı. Gerçekleştirilen hesaplamalar sonucunda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşları, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi sonrasında netleşecek anacak mevcut enflasyon verileri ile çeşitli hesaplamalar yapılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zamlarına dair yaptığı açıklamada, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurgulamıştı. Bu nedenle, maaş zamlarının belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.

Ekonomi Haberleri