SSK ve Bağkur Emeklileri İçin Hesaplama Yapıldı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı

Yeni yıla artık sayılı günler kaldı. Bu kapsamda, maaş zamlarına ilişkin gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Resmi makamlardan yapılacak zam oranına dair açıklama yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül,...

Yeni yıla artık sayılı günler kaldı. Bu kapsamda, maaş zamlarına ilişkin gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Resmi makamlardan yapılacak zam oranına dair açıklama yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ele alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı. Söz konusu hesaplama ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı belli oldu.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu.

2023 Ocak Emekli Maaşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamlarına ilişkin yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtiyorlar. Bu nedenle, ocak ayında yapılacak zam belirlenmesinde, enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.

Ekonomi Haberleri