SSK ve Bağkur Emeklileri İçin Yarın Kritik Gün! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı

Asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde açıkladı. Asgari ücret zammının duyurulması ve yeni yıla girilmesi ile birlikte, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, çeşitli...

Asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde açıkladı. Asgari ücret zammının duyurulması ve yeni yıla girilmesi ile birlikte, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, çeşitli oranlar gündeme gelirken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Aralık ayı ayı enflasyon rakamları, 3 Ocak'ta açıklanacak. Aralık ayı verisinin duyurulmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak zammın netlik kazanması bekleniyor ancak öncesinde temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Yüzde 30'a yakın bir oranda zam yapılır ise en düşük emekli maaşı 3.500 TL'den 4.500 TL seviyesine çıkmış olacak. En düşük emekli maaşı da yarın açıklanacak enflasyon oranlarının ardından hesaplanacak.

Ekonomi Haberleri