SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde! Emekli Maaş Zammı İçin 4 Aylık Zam Oranı Belli Oldu

Emekli maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılıyor. Ocak ve temmuz ayında emekli maaşlarında artışa gidilirken, temmuz ayı öncesinde maaş zammına dair hesaplamalar da hız kazandı. Bu kapsamda, emekli maaşları belirlenirken...

Emekli maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılıyor. Ocak ve temmuz ayında emekli maaşlarında artışa gidilirken, temmuz ayı öncesinde maaş zammına dair hesaplamalar da hız kazandı. Bu kapsamda, emekli maaşları belirlenirken enflasyon verileri önemli olduğu için enflasyon oranları baz alınarak dört aylık maaş zammı hesaplandı.

Emekli Maaş Zammı Temmuz 2023

Emekli maaşlarına yapılacak zam, altı aylık enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamlarına göre dört aylık maaş zammı yüzde 15,22 olarak hesaplandı ancak bu oran henüz kesin maaş zammını yansıtmıyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, temmuz ayı itibariyle emekli maaşları için daha net bir tablo oluşacak.

En Düşük Emekli Maaşına Zam Var Mı?

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşı alan emekliler de temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. En düşük emekli maaşında da temmuz ayında artışa gidilecek.

Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emekli maaşları belirlenirken altı aylık enflasyon verilerine bakılıyor ve mayıs, haziran ayı enflasyon oranları henüz açıklanmadı ancak Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre altı aylık enflasyon verisinin yüzde 21,13 olacağı düşünülüyor. Söz konusu anketteki gibi enflasyon ortaya çıkarsa, emekli maaşlarında en az yüzde 21,13 zam gelebilir.

Emeklilere Ek Zam Gelecek Mi?

Emekli maaşlarına enflasyon oranlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı da milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Emekli maaşlarında, ek zam ile birlikte yüzde 30'un üzerinde bir artış sağlanacağı ile ilgili iddialar da gündeme geliyor.

Asgari Ücret Temmuz 2023 Zammı

Emekli maaşlarının yanı sıra, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zammı için hesaplamalar yapıyorlar. Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağının duyurulmasının ardından, asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz haftalarda asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkabileceğini belirtmişti. Güncel kur ile yapılan hesaplamalara ve tahminlerine göre asgari ücret 10 bin TL ve üstüne çıkabilir. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları belirlenirken enflasyon verilerini önemli olacak. Milyonlarca çalışan ve emekli de mayıs, haziran ayı enflasyon rakamlarını yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri