SSK ve Bağkur Emeklilerinin Maaşlarına Zam Geliyor! 4 Aylık Zam Oranı Belli Oldu

Emekli maaşlarına yapılacak zam belirlenirken, enflasyon verileri baz alınıyor. Bu kapsamda, nisan ayı enflasyon rakamları da geçtiğimiz günlerde açıklandı. Söz konusu verilerin açıklanmasının ardından, emekli maaşlarına...

Emekli maaşlarına yapılacak zam belirlenirken, enflasyon verileri baz alınıyor. Bu kapsamda, nisan ayı enflasyon rakamları da geçtiğimiz günlerde açıklandı. Söz konusu verilerin açıklanmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak zam da merak konusu oldu. Bu çerçevede, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı araştırılıyor.

SSK Bağkur Emekli Zammı Temmuz 2023

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon oranlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Söz konusu veriler göre, dört aylık zam oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı.

Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının ardından belli olacak. Bu nedenle, enflasyon verisi açıklamaları pek çok kişi tarafından yakından taklip edilecek.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Söz konusu artış ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Temmuz ayında da en düşük emekli maaşında artış yapılacak.

Ekonomi Haberleri