Sütte Kriz Yaşanıyor! Yine Zam Geliyor

Küresel çapta yaşanan ekonomik kriz nedeni ile geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşa bir kötü haberde sütten geldi. Süt üreticisi için bu seneki zamlar 3 lirayı geçmezken marketler için bu rakam 10 TL'yi de aştı. Üreticiler...

Küresel çapta yaşanan ekonomik kriz nedeni ile geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşa bir kötü haberde sütten geldi. Süt üreticisi için bu seneki zamlar 3 lirayı geçmezken marketler için bu rakam 10 TL'yi de aştı. Üreticiler de tüketiciler de süt fiyatlarından şikayet ediyor.

Raflarda süt fiyatları yükselirken üretici tarafında da sorun gittikçe artıyor. Her kalemi döviz odaklı süt piyasasında üreticiler doğal gaz, elektrik, işçi ücretleri, nakliye, yem ve mazota gelen zamlar karşısında üretimden vazgeçme noktasına geldi.

Piyasada Süt Krizi Yaşanıyor

TÜİK verilerine göre ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayından önceki senenin aynı ayına göre yüzde 0,6 artarken, aylık bazda yüzde 0,9, Ocak-Temmuz döneminde ise yüzde 2,4 azaldı. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu tarafından paylaşılan bilgiye göre ise artan maliyetler üreticileri kesime itti. 1,5 milyonun üzerinde anaç hayvanın kesildiğini belirten Solakoğlu, “Piyasada çok ciddi derecede süt krizi var” şeklinde konuştu.

Tüm bunlar süt  krizindeki derinleşmeyi ortaya koyarken bu hafta süte 3 lira daha zam gelmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri