Tam Biniş 8,78 TL, Öğrenci Binişi 3 TL Oldu! Toplu Ulaşım Ücretlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Açıkladı

Yeni yılda toplu ulaşıma zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliğiyle güncelledi. Alınan karar ile birlikte, toplu...

Yeni yılda toplu ulaşıma zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliğiyle güncelledi. Alınan karar ile birlikte, toplu ulaşım ücretlerinde yeni tarife belli oldu.

İzmir Toplu Taşıma Ücretleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, tam biniş ücreti 8,78 TL, öğrenci biniş ücreti ise 3 TL olacak. Öğretmen ve 60 yaş kartları ile biniş ücreti ise 7,56 TL oldu.

2 Ocak'ta Geçerli Olacak

Toplu ulaşım ücretlerindeki yeni fiyat tarifesi 2 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Tarifeye ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ''Yeni düzenlemeyle tam binişlerde 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarma ücreti 3,50 TL, ikinci aktarma ise 2 TL olarak güncellendi. Öğrenciler, öğretmenler ve 60 Yaş İzmirim Kartı sahiplerinin, aktarma ücreti ödememesine yönelik uygulama devam ediyor. Günün belli saatlerinde yüzde 50 indirimli ulaşım imkânı sağlayan Halk Taşıt uygulamasında ise tam biniş 4,39 TL, öğrenci ücreti 1,50 TL oldu. Halk Taşıt tam binişlerinde ilk aktarma için 1,75 TL, ikinci aktarma 1 TL olacak.'' denildi.

Ekonomi Haberleri