Tarım ve Orman Bakanı Çiftçilerin Beklediği Açıklamayı Yaptı! Bugüne Kadar Toplam 46 Milyar TL Ödeme Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya'da, Bağrıkurt Mahallesi'nde Bakanlık tarafından geliştirilen Çesit-1252 Makarnalık Buğdayı'nın hasadına katıldı ve çeşitli açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilere destek olmak için farklı projeler hayata geçirirken, tarımsal destek ödemelerini de belirli takvime göre hesaplara aktarıyor. Temmuz ayı boyunca farklı alt başlıkların yer aldığı tarımsal destekler çiftçilere verilirken, ağustos ayında yapılacak ödemeler için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemeleri sağladıkça resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna bilgi verirken, farklı ödemelere dair de yani açıklamalar geliyor.

Çiftçilere Ödeme Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde buğday hasadının yüzde 70, arpa hasadının da yüzde 80'inin tamamlandı. Sadece temmuz ayında TMO’nun 5.2 milyon ton alım yaptığını belirten Bakan Yumaklı "TMO'nun kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleşen en yüksek günlük alım miktarı olan 200 bin tona ulaştı. Bir günde 200 bin ton aldı. Yine 584 alım noktasıyla tarihinin en yüksek alım noktasına çıktı. Hasat başlangıcından itibaren 5,7 milyon ton hububat aldı. Yani 2021 yılında bu rakam neredeyse yoktu. Bu alımın 5,3 milyon tonu sadece temmuz ayında alındı. Yani bir ayda TMO 5,3 milyon ton hububat aldı." ifadelerini kullandı.

TMO Alıma Devam Edecek

TMO’nin ilerleyen süreçte de alım yapacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşık 46 milyar lira ödeme yapıldığını söyledi. 10.1 milyon tonluk ürün için randevu verildiğini açıklayan Bakan Yumaklı "İnşallah olmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar almış olduğu ürünlerin bedeli de yaklaşık 46 milyar lira. Bu da yaklaşık her gün 1,5 milyar liralık bir ödemenin çiftçilerimize yapıldığı anlamına gelir. Tahminimiz bundan sonra hasat döneminin sonuna kadar TMO toplam 10 milyon ton hububat alacak. Başka bir rekor da 440 bin randevuyla 10,1 milyon tonluk ürün için randevu verilmesi oldu” dedi.

Ekonomi Haberleri