Tarım ve Orman Bakanlığı Hesaplara Aktardı! Üç Farklı Tarımsal Destek Ödemesi Müjdesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından önceki günlerde üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesi Türkiye genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının ekim ayı boyunca ülke genelindeki çiftçilere ileteceği tarımsal destek ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Söz konusu tarımsal desteklerin detayları merak edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz süreçte de çeşitli ödemelere ilişkin bilgilendirme metinleri yayınladı. Bu kapsamda, eylül ayının son günlerinde çiftçilere iletilen beşinci tarımsal destek ödemesi ile ilgili Tarım Bakanlığı resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyuru yayınlandı.

Tarım Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemesi

Ekim ayında çiftçilere iletilecek tarımsal destek ödemelerine dair duyurular beklenirken, eylül ayının son günlerde yapılan ödemeler de araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, eylül ayının son gününde üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesi verildi. Söz konusu tarımsal desteğin detayları şu şekilde:

Bitkisel Ürün Sigortası Prim desteği kapsamında 991 milyon 519 bin 352TL,
Uzman Eller Projesi desteği kapsamında 41 milyon 763 bin 297 TL,
Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 34 milyon 14 bin 351 TL.

Ekonomi Haberleri