Tariş Başkanı Alım Kampanyası Başlattıklarını Duyurdu! Fiyatı Açıkladı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek tarafından yapılan açıklamada dünya çapındaki fiyatlar dikkate alınarak bir alım kampanyası düzenlendiği belirtildi.Başkan Sürek, 2022-2023 sezonunda sızma zeytinyağı...

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek tarafından yapılan açıklamada dünya çapındaki fiyatlar dikkate alınarak bir alım kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Başkan Sürek, 2022-2023 sezonunda sızma zeytinyağı alım fiyatının 81 TL olduğunu ifade etti.

Hilmi Sürek,  bu sezon gerçekleştirilen saha çalışmalarının ülke tarihinin en yüksek rekoltesine çıkacağını gösterdiğini kaydetti.

Sürek'in açıklamasında yer alan değerlendirme şu şekilde:

'Fırsatı Hep Birlikte Kazanca Dönüştürmeliyiz'

"Dünyanın en büyük üreticisi İspanya'da kuraklık sebebi ile ciddi verim kaybı var. İspanya'nın yanı sıra aynı durum Portekiz ve İtalya'da da görülüyor. Bu durum Türkiye zeytinyağlarının değerlendirilmesi açısından oldukça önemli bir fırsat. Bu fırsatı hep birlikte kazanca dönüştürmeliyiz. Zeytin ve zeytinyağı üretimi için çabalayan tüm vatandaşlara başarılı ve bereketli bir sezon dileklerimi iletiyorum. Tariş, üreticisini mağdur etmeyecek fiyatlarla alım kampanyasını açmıştır."

Ekonomi Haberleri