TC Kimlik Numarasının Sonu 0,2,4,6,8 Olanlar Dikkat! 14 Şubat Tarihinde Hesaplara En Az 5500 TL Yatırılacak

10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremden sonra hemen her şehir etkilendi. Özellikle emekli vatandaşlar da maaşların hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merak etmektedir. Emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağı...

10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremden sonra hemen her şehir etkilendi. Özellikle emekli vatandaşlar da maaşların hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merak etmektedir. Emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağı merak edilmektedir. Emekli maaşlarının hesaplara bu ay deprem felaketinden ötürü erken yatırılacağı duyuruldu. Alınan karar kapsamında 14 ile 17 Şubat tarihleri arasında maaşlar hesaplara yatırılacak. Konuyla ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Hesaplara En Az 5500 TL Yatırılacak

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi tüm Türkiye’yi etkisi altına almayı başarmış durumda. Hal böyle olunca memur maaşlarının erken hesaplara yatırılacağı söylenirken emekli maaşları da hesaplara erken yatırılacağına karar verildi. Alınan karar sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gelen açıklama kapsamında 4A ve 4B’li olan emekli maaşlarının da erken ödeneceği duyuruldu. Edinilen bilgi kapsamında emekli maaşı alan kişilere 14 Şubat, 15 Şubat, 16 Şubat ve 17 Şubat tarihleri arasında maaşların yatırılacağı duyuruldu. SSK Emeklisi vatandaşlar maaşlarını 17 Şubat ile 26 Şubat tarihleri arasında alırken şuan alınan kararla 14, 15, 16, 17 Şubat tarihlerinde alacak. Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar da normalde 25 Şubat ile 28 Şubat tarihleri arasında maaş alırken alınan kararla 16 Şubat ile 17 Şubat tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

En düşük emekli maaşı 5500 TL olduğu için hesaplara da en az 5500 TL yatırılacaktır. Normalde SSK emeklisi olup 17, 18, 19, 20 Şubat tarihlerinde maaş alanların maaşları hesaplara 14 Şubat tarihinde, 21,22, 23, 24 Şubat tarihinde maaş alanların maaşları hesaplara 15 Şubat tarihinde, 25, 26 Şubat tarihlerinde maaş alanların maaşları hesaplara 16 Şubat tarihinde yatırılacak. 27, 28 Şubat tarihinde maaş alanların maaşları da 17 Şubat tarihinde hesaplara yatırılacak.

Bakanlık Açıklama Yaptı

Deprem sebebiyle emekli maaşlarının hesaplara erken yatırılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada maaşların 17 Şubat tarihine kadar hesaplara yatırılacağı belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada:

"Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 4A ve 4B kapsamındaki 2023/Şubat ödeme dönemi gelir/emekli aylıkları erken ödenecektir. Geçmiş Olsun Türkiye" denildi.

Ekonomi Haberleri