TC Kimlik Numarasının Sonu 2,4,6,8 Olanlar Dikkat! Hesaplara 1500 TL Yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda ihtiyacı olan kişilere devlet tarafından destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. Devlet tarafından verilen...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda ihtiyacı olan kişilere devlet tarafından destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. Devlet tarafından verilen bu ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru yapması gerekir. Başvuru yapan kişilerin başvuruları onaylandığı takdirde 1500 TL ödemeden faydalanabilecekler.

Dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal yardım ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen kira destekleri hak sahiplerinin hesabına yatırılmaktadır. Siz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklere başvuru yaptığınızda başvurunuz kabul edilirse 1500 TL hesaplarınıza yatırılacak.

Hesaplara 1500 TL Yatırılacak

Kira giderlerini ödemekte zorlanan vatandaşların hesabına her ay otomatik olarak ödeme yatırılmaktadır. Devlet tarafından verilen bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar başvuruları onaylandığı takdirde hesaplarına kira desteği yatırılmaktadır. Fakat devlet tarafından verilen kira destek tutarı başvuru sahibinin yaşadığı ile göre farklılık göstermektedir. Yani büyük şehirde yer alan kişilere yapılan ödemelerle küçük şehirlerde yaşayan kişilere yapılan ödemeler farklılık göstermektedir.

Kira desteğinden faydalanmak için öncelikle sigortalı olunmaması, emekli, dul ve yetim aylığına sahip olmamak, mal varlığı olmaması, gider testine göre fakirlik sınırının altında kalması, düzenli gelirinin olmaması şarttır. Düzenli geliri olan kişilere kira yardımı verilmemektedir.

Kira Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet tarafından verilen kira desteğine başvurular e-devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapması gerekir. Başvuru yapıldıktan sonra başvuru onaylandığı takdirde ödemeler 15 gün içerisinde kişinin banka hesabına yatırılmaktadır. Yatırılan para PTT üzerinden yatırıldığı gibi hesaplara da otomatik olarak yatırılmaktadır. 2022 yılında 12 ay boyunca verilen kira yardımı 2023 yılında her ay 1500 TL şeklinde verilecektir. Bu da yıllık 18 bin TL’ye tekabül etmektedir.

Ekonomi Haberleri