TEB Haziran 2023 Emekli Promosyonu Güncellendi! Emekliye Gelir Belgesiz Kredi Verilecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın emekli olmasıyla birlikte emekli sayısı yaklaşık 2 milyon arttı. Bu durum bankaları da müşteri çekmek için promosyon kampanyalarını güncelleme yoluna yönlendirdi.Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın emekli olmasıyla birlikte emekli sayısı yaklaşık 2 milyon arttı. Bu durum bankaları da müşteri çekmek için promosyon kampanyalarını güncelleme yoluna yönlendirdi.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) da bu bankalar arasında yer alarak emeklilere verdiği promosyon için yeni bir hatırlatma yaptı. Haziran boyunca promosyon verilmeye devam edileceğini aktaran TEB, rakamlarını güncelledi.

Maaşını 3 yıl süreyle TEB'e taşımayı kabul eden emeklilere, promosyon dışında farklı avantajlar da sunuldu. Bankadan yapılan başka bir açıklamada emeklilerin, gelir belgesiz bir şekilde konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanabileceği de bildirildi.

Peki, Haziran 2023 TEB emekli promosyonu ne kadar oldu? Güncel emekli promosyonu ne kadar? TEB'e gelen emekliler hangi avantajlardan faydalanabilecek? İşte tüm merak edilen detaylar...

TEB Promosyon Rakamını Güncelledi

Devam eden bu enflasyon ortamı ve düşen alım gücünün ortasında, emekli olan vatandaşlara nefes aldıran promosyon kampanyaları hız kesmeden devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile emekliler arasında imzalanan yeni promosyon sözleşmesiyle birlikte 2023 yılında artan emekli maaşları nedeniyle promosyon rakamları da yükseldi.

Bu kapsamda TEB, emekli promosyonu ödemelerinde büyük bir atak gerçekleştirdi ve Haziran ayı için yeni rakamlarını şöyle belirledi:

  • 3.500 TL'nin altında emekli maaşı alan emeklilere 3.000 TL promosyon ödenecek.
  • 3.500 TL ile 7.500 TL arasında emekli maaşı alan emeklilere 3.500 TL promosyon ödenecek.
  • 7.500 TL ile 10.000 TL arasında emekli maaşı alan emeklilere 4.500 TL promosyon ödenecek.
  • 10.000 TL'nin üzerinde emekli maaşı alan emeklilere ise 5.000 TL promosyon ödenecek.

Emekliye Gelir Belgesiz Kredi Avantajı 

Öte yandan TEB, emekli maaşını bankaya taşıyanlar için kredi kolaylığını da duyurdu. Avantajlı sigorta paketleri sunan TEB, ayrıca emekli maaş müşterilerine gelir belgesi şartı olmadan özel faiz oranları ile ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi kullanma imkanı da sağlayacağını belirtti. Yani, maaşını TEB'e taşıyan emekliler aynı zamanda gelir belgesiz bir şekilde kredi de kullanabilecekler. Üstelik bu kredilerde emekliye özel faiz oranları uygulanacak.

TEB Emekli Promosyon Başvurusu Nasıl Yapılır?

TEB emekli promosyon başvurusu tüm TEB şubelerinden, internet sitesi ve mobil şubeler aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. Dileyen emekliler, şubeye gitmeden emekli maaşı taşıma işlemlerini internet şubesi üzerinden gerçekleştirebilirler.

Şubeye gidecek olan emeklilerin ise hangi bankadan maaş alıyorsa emekli maaş hesap cüzdanı ve kimlik kartıyla başvuru yapması yeterli olacak. Başvuru sonrasında ise promosyon, 3 iş günü içinde emeklinin hesabına yatacak.

Ekonomi Haberleri