Tek kalemde başlatıldı, cüzzi ödemeyle ikinci maaş fırsatı! 56 yaş ve 10 yıl şartı işi çözüyor!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) sayesinde milyonlarca kişi ayda çok cüzzi bir miktar ödeme yaparak ikinci bir emekli maaşı alıyor. Bunun için 10 yıl ve 56 yaş şartı baz alınıyor. Bu şartları sizler için derliyoruz.Cüzzi ödemeyle...

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) sayesinde milyonlarca kişi ayda çok cüzzi bir miktar ödeme yaparak ikinci bir emekli maaşı alıyor. Bunun için 10 yıl ve 56 yaş şartı baz alınıyor. Bu şartları sizler için derliyoruz.

Cüzzi ödemeyle ikinci maaş fırsatı! Tek kalemde başlatılıyor, 56 yaş ve 10 yıl şartı işi çözüyor. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) önemli bir avantaj sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olanlar BES sistemi sayesinde bir maaş daha alarak iki maaş alma şansı yakalamış oluyor. Bu sisteme katılım sayısı son yıllarda giderek artarken ek ödemeler cepleri rahatlatan gelişmeler arasında yerini alacak. Öte yandan BES'e olan devlet katkısı da artıyor.

ÇİFTE MAAŞ FIRSATI...

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) aracılığıyla maaşının yüzde 3'ünü sistemde biriktirenler 56 yaşında ikinci bir emekli maaşı alabiliyor.

ARANAN ŞARTLAR BELLİ OLDU

56 yaşını doldurmanız ve 10 yıl boyunca sistemde kalmanız ikinci bir maaş almak için yeterli oluyor.

ARTIŞ YAŞANDI

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) devlet tarafından yapılan katkı miktarı yüzde 30'a kadar yükseldi.

EMEKLİLİKTEN SONRA...

Emekliliğin ardından bir maaş daha almaya başlayan emekliler üçüncü maaş alma hakkına sahip olacak. Öte yandan ikinci bir tazminat alma imkanı daha sağlanacak.

Ekonomi Haberleri