Temmuz Ayında Asgari Ücret Bu Seviyeye Çıkabilir! Milyonlarca Asgari Ücretli Çalışana Müjde

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam gelecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantılarının ardından maaş zammı netlik kazanacak. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun haziran ayı içerisinde...

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam gelecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantılarının ardından maaş zammı netlik kazanacak. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun haziran ayı içerisinde bir kaç defa bir araya gelmesi ve temmuz ayına kadar uzlaşıya varması bekleniyor. İlerleyen günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihinin açıklanması beklenirken, önceki açıklamalar baz alınarak asgari ücret zammı için farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarında olduğu gibi asgari ücrette de artışa gidilecek. Asgari ücret zammı belirlenirken, altı aylık enflasyon verileri de belirleyici olacağı için Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı için henüz oran netlik kazanması ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz haftalarda asgari ücretin 500 dolar seviyesine olabileceğini belirtmişi. Asgari ücret 500 dolara tekabül ederse, güncel kur ile 10.500 TL seviyesine yükselecek. Asgari ücretin 10-12 bin TL arasında olacağına dair iddialar gündeme gelse de resmi makamlar tarafından bu iddialar doğrulanmadı.

Ekonomi Haberleri