Temmuz Ayında Çocuğu Olan Ailelere Yardım Verilecek! Çocuk Yardımı Sosyal Yardım Paraları

Sosyal yardım alan vatandaşlar, temmuz ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyorlar.

Temmuz ayının ilk günlerinde gündemin ilk sıralarında maaş zamları yer alıyordu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından, sosyal yardım alan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışlar ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Destek ödemelerine ne kadar zam yapılacağı merak edilirken, sosyal yardımların hangi tarihte hesaplara aktarılacağı da araştırılıyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamalar yakından takip ediliyor.

Aile Destek Paraları Yattı Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı çerçevesinde her ay düzenli olarak hak sahiplerine ödeme yapıyor. Temmuz ayı ödemeleri ile ilgili Bakanlık henüz açıklamada bulunmadı. İlerleyen günlerde sosyal yardım verilmesi durumunda Bakanlık kamuoyunu bilgilendirecek.

Aile Destek Ödemesi Uzatılacak Mı?

Aile Destek Programı ödemesinin temmuz ayında sona ereceği tahmin edilirken, sosyal yardımdan faydalanan vatandaşları sevindiren müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, yıl sonuna kadar Aile Destek Programı çerçevesinde dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi verilecek.

Çocuk Desteği Ödeme Tarihi

Aile Destek Programı’nın alt başlıkları arasında çocuk bileşeni desteği de yer alıyor. Çocuk desteği her ay hak sahiplerine veriliyor. Temmuz ayı ödemesinin ne zaman hesaplara yatacağı belli olmadı ancak Aile Destek Paketi ödemesi ile aynı gün desteğin iletileceği düşünülüyor.

Çocuk Desteği Ne Kadar?

Çocuk desteği kapsamında temmuz ayında yapılacak ödemeler için bekleyiş devam ederken, söz konusu desteğin tutarı da merak ediliyor. Hane içinde bulunan çocuk sayısına göre destek ödemesinin aralıkları şöyle:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
3 çocuklu hanelere: 450 TL
4 çocuklu hanelere: 550 TL
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

Aile Destek Ödemelerine Zam Gelecek Mi?

Maaş zamlarının açıklanması ve engelli, yaşlı aylıklarının arttığının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulması ile birlikte, Aile Destek Programı ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanalığı, Aile Destek Programı çerçevesinde sağlanan destek ödemesine zam yapılacağına dair henüz bir açıklamada bulunmadı. Herhangi bir artış yaşanması durumunda Bakanlığın kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri