Temmuz Ayında Maaş Zammı Açıklandı! Yüzde 80 ile 92 Arası Zam Müjdesi Geldi

Maaş zamları ile ilgili temmuz ayında da farklı kurumlardan ve sendikalardan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Milyonlarca çalışan ve emekli için maaş zammı süreci son buldu. Haziran ayında yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın maaşına yüzde 34 oranında zam yapılmasına ve asgari ücretin 11.402 TL seviyesine yükselmesine karar verildi. Emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun maddesi de dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Memur maaşlarında enflasyon zammına ek olarak 8 bin 77 TL seyyanen artışa gidilmesi sonrasında, çeşitli kurumlardan ve sendikalardan gelecek toplu iş sözleşmesi ve maaş zammı açıklamaları yakından takip edilmeye başlandı. Bu çerçevede, maaş zammı için mutabakata varıldıkça temmuz ayında da kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaş Zammı Temmuz 2023

Gazeteciler Sendikası’nın yaptığı açıklamaya göre, BBC Türkiye ofisinde 3. toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlarda yüzde 80 ile 92 arasında zam öngören toplu iş sözleşmesine dair sendikasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ‘’BBC Türkiye ofisinde 3. dönem toplu iş sözleşmemizi imzaladık!

· Yüzde 80 ilâ yüzde 92 arası ücret artışı
· Günlük 190 TL yemek parası
· 1800 TL gözlük yardımı
· Aylık abonman tutarında ulaşım desteği
· Aileleri de kapsayan özel sağlık sigortası’’
ifadelerine yer verildi.

Toplu İş Sözleşmesi Son Durum

Gazeteciler Sendikası ile BBC Türkiye arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte maaşlarda yüzde 80 ile 92 oranında artışa gidilirken, farklı kurumlarda, iş yerlerinde ve belediyelerde toplu iş sözleşmeleri görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılması durumunda maaş zammına dair yeni açıklamalar gelebilir.

Zamlı Maaşlar Kaç TL?

Toplu iş sözleşmesi ile ilgili gelişmelerin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde netleşen maaş zamları da merak ediliyor. Yüzde 34 oranında zam ile birlikte asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesine yükselirken, memur maaşlarındaki enflasyon zammı ve seyyanen artış ile birlikte, en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL oldu. Emekli maaşları ise yüzde 25 oranında arttı.

Ekonomi Haberleri