Tır Şoförleri de 2022'deki İhracat Rekorundan Memnun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 ihracatının geçtiğimiz seneye göre yüzde 12,9 yükselişle 254,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıklamasından sonra "Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru"na ulaşılmasında pay...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 ihracatının geçtiğimiz seneye göre yüzde 12,9 yükselişle 254,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıklamasından sonra "Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru"na ulaşılmasında pay sahibi olan tır sürücüleri de sevinçlerini dile getirdi.

Konya'dan Romanya'ya yük taşıyan Mehmet Çiğil, 30 senedir tır şoförlüğü yaptığını ve ihracat rakamlarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Tır Şoförleri Durumdan Memnun

Tır şoförlerinin de ihracata katkı verdiğini kaydeden Çiğil, "Türkiye tarafında gümrük çok güzel çalışıyor ama Bulgaristan ve Romanya'da çok sıra bekliyoruz. Bu durum hızımızı biraz düşürüyor. Türkiye'deki tesisler dört dörtlük. Tır şoförlüğü yaparak ülkeme katkıda bulunduğum için mutluyum. Yıllardır bu işi yapıyorum. Daha önce bizde de sıkıntılar vardı ama şu an gümrük çalışmalarımız dört dörtlük devam ediyor." şeklinde konuştu.

Tır şoförü Adem Gündoğdu da ihracatın her sene arttığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını dinlediğini söyleyen Gündoğdu, "Ülkemizi dışarıda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Başka Türkiye yok. 15 yıldır bu işi severek yapıyorum. Tır şoförleri olarak gece gündüz yollardayız." ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri