TOKİ Para İadesi Ne Zaman? TOKİ Para İadesi Nasıl Alınır? İşte Detaylar...

Cumhuriyet tarihine en büyük sosyal konut projesi olarak geçen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Projeye başvuran çok sayıda vatandaş büyük bir merakla açıklanacak TOKİ kura sonuçlarını...

Cumhuriyet tarihine en büyük sosyal konut projesi olarak geçen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Projeye başvuran çok sayıda vatandaş büyük bir merakla açıklanacak TOKİ kura sonuçlarını bekliyor. Sosyal Konut Projesi’nde ilk 3 etap tamamlandı ve son olarak ise 4’üncü etap için kura çekim tarihi açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığıyla hayata geçirilen  “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde 30 şehirde yapılan ilk 3 etabın kuraları tamamlandı.

TOKİ Para İadesine İlişkin Açıklama

Bunun sonucunda TOKİ kuralarında konut, arsa ve iş yeri çıkmayan vatandaşlar büyük bir üzüntü yaşadı. TOKİ'den sosyal konut çıkmayan vatandaşlar 500 TL'lik başvuru ücretlerini ne zaman geri alabilecekleri araştırmaya başladı.

Konut, arsa ve iş yeri çıkmayan vatandaşlar için TOKİ para iadesine ilişkin açıklama geldi.

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde yapılacak olan sosyal konut projesi evlerinin kuraları çekilmeye devam ederken kura da hak sahibi olamayanların yatırdıkları 500 TL başvuru ücretini ne zaman geri ödenecek sorusuna cevap geldi. TOKİ kurasında hak sahibi olmayanlara ise yatırılan başvuru ücretin iadesinin yapılacağı ifade edildi. Bu kapsamda sosyal konut projesinden faydalanamayacak olan vatandaşlara ücretleri iade edilecek.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada başvuru ücretlerine dair hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerinin, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde başvuru yapılan bankalara yatırılacağı belirtildi. Böylece ilgili vatandaşlar banka şubelerinin ATM'lerinden para iadelerini alabilecek.

Ekonomi Haberleri