Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı! En Düşük Maaş 15 Bin TL Seviyesine Yükseldi

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, belediye personelinin maaş zammının belirlenebilmesi...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, belediye personelinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile görüşmeler yapılıyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde mutabakat sağlanırsa, belediyeler ya da sendikalar kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

En Düşük 15.000 TL Maaş Verilecek

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediye personelinin maaş zammına dair önceki günlerde açıklama yaptı. En düşük maaşın 15.000 TL olduğunu belirten Başkan Büyükgöz ”Daha önce KHK’lı kardeşlerimizin görüşmeleri sendika ile tamamlanmış ve en düşük maaşın 15 bin TL olmasına karar verilmiştir. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyor, aileleriyle sağlık sıhhat ve mutluluk içinde harcamalarını diliyorum” dedi.

Maaş Zammı 2023

Belediye personelinin maaş zammı için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler yapılıyor. Önümüzdeki süreçte, belediye personelinin maaş zammına ilişkin yeni açıklamalar gelebilir. Maaş zammına dair güncel açıklamalara ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri