Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı! Mesai Ücretlerine Yüzde 100 Zam Geldi

Farklı kurumlarda toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamları, sosyal haklar ve mesai ücretlerine ilişkin bilgi verilmeye devam ediyor.

Çalışanların ağustos ayında da en çok merak ettiği konular arasında maaş zamları ilk sıralarda bulunuyor. Haziranda asgari ücrete, temmuz ayında da emekli ve memur maaşlarına zam yapılırken, yaz boyunca farklı kurumlar ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamlarına dair kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu çerçevede, toplu iş sözleşmelerinin ardından yayınlanan duyuruların detayları da inceleniyor.

Maaşlara Zam Geldi

Tümtis tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası Ambar İşyerlerinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ücretlere net yüzde 94,5 ila yüzde 107 arasında artış sağlayan, mesai ücretleri yüzde 100 oranında yükselen toplu iş sözleşmesi ile ilgili sendikanın sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda ‘’Örgütlü olduğumuz İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası Ambar İşyerlerinde 01.06.2023-31.12.2024 Dönemi Toplu İş Sözleşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.


19 ay süre ile bağıtlanan TİS, 6’şar aylık dönemler halinde düzenlendi. Buna göre;
01.06.2023 tarihinde geçerli olmak üzere ücretlere net yüzde 94,5 ila yüzde 107 arasında değişen oranlarda zam alındı. 01.01.2024 tarihinde sendika üyesi işçilerin almış oldukları ücretleri asgari ücrete gelen zam oranı +2 puan oranında arttırılacak. 01.07.2024 tarihinde asgari ücrete ara zam yapılması durumunda asgari ücrete gelen zam oranında ücret ve sosyal haklarda artış sağlanacak, asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde ise TÜİK’in açıkladığı ilk 6 aylık toplam enflasyon oranında artış sağlanacak.

İmzalanan TİS ile fazla mesai ücretleri yüzde 100 oranında arttırıldı.

Üyelere yol ücreti kazanımı sağlanarak sendika üyesi işçilere İstanbul mavi kart bedeli ücret ödenmesi ve mavi kart ücretindeki artışların da yansıtılması kararlaştırıldı’’ denildi.


Ağustos 2023 Toplu İş Sözleşmesi

Ağustos ayının ortalarına doğru farklı iş yerlerinde, kurumlarda ve belediyelerde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. İlerleyen süreçte, toplu iş sözleşmesi için sendikalar ile mutabakata varılması halinde yeni duyurular gelebilir.

Ekonomi Haberleri