Torba Yasada Yurt Dışına Çıkış Harçlarına Yüzde 100 Zam Yer Alıyor!

TBMM, yaklaşık üç aylık arasının ardından, 1 Ekim itibariyle çalışmalara başladı. Yoğun gündem ile çalışmalara başlayan mecliste, çeşitli torba kanunlar için hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda, AK Parti tarafından hazırlanan...

TBMM, yaklaşık üç aylık arasının ardından, 1 Ekim itibariyle çalışmalara başladı. Yoğun gündem ile çalışmalara başlayan mecliste, çeşitli torba kanunlar için hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda, AK Parti tarafından hazırlanan torba yasa taslağına göre, yurt dışına çıkış için verilen harç ücretlerine yüzde 100 zam yapılacak.

Yurt Dışına Çıkış Harç Ücreti 300 TL Olacak!

AK Parti'nin hazırladığı ekonomik torba yasa henüz taslak aşamasında bulunuyor. Çalışmaların tamamlanması sonrası, onay çıkarsa yurt dışına gidişte verilen harç ücretleri, 150 TL'den 300 TL'ye yükseltilecek.

Torba Yasanın Detayları

AK Parti'nin bir süredir üzerinden çalıştığı ekonomik torba yasada, işçileri, işverenleri ve sosyal yardım alan kişileri ilgilendiren pek çok düzenleme yer alıyor. Meclis çalışmalarının başlamasıyla birlikte torba yasanın bazı detayları belli oldu. Üzerinde çalışmaların sürdüğü tasarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından TBMM'ye sunulacak.

Ekonomi Haberleri