Türkiye’nin En Zengin İsimleri 2023 Belli Oldu! İşte En Zengin 10 İsim

2023 yılı dünyanın en zenginleri listesi, ABD merkezli Forbes dergisi tarafından yayımladı. Türkiye’de senelerdir ilk sırada yer alan Murat Ülker bu sene ikinci sırada yer aldı.Türkiye'den Listeye Giren İlk On Kişi Şu Şekilde:İbrahim...

2023 yılı dünyanın en zenginleri listesi, ABD merkezli Forbes dergisi tarafından yayımladı. Türkiye’de senelerdir ilk sırada yer alan Murat Ülker bu sene ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'den Listeye Giren İlk On Kişi Şu Şekilde:

İbrahim Erdemoğlu, Murat Ülker, Ali Erdemoğlu, Semahat Sevim Arsel, İpek Kıraç, Mustafa Rahmi Koç, Şaban Cemil Kazancı, Erman Ilıcak, Filiz Şahenk, Sezai Bacaksız.

  1. İbrahim Erdemoğlu: 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi olurken dünyanın 497’nci en zengin insanı oldu. Erdemoğlu Holding’in bünyesinde SASA Polyester, Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı bulunuyor.

2. Murat Ülker, bu sene Türkiye'nin en zengin ikinci ismi olurken serveti geçen seneye göre artarak 5 milyar dolar oldu.

3. Ali Erdemoğlu: Listenin üçüncü sırasında ise 4,7 milyar dolarlık servetiyle SASA Polyester'in hissedarlarından Ali Erdemoğlu yer aldı.

4. Semahat Sevim Arsel: Koç Holding'in en büyük hissedarlarından olan Semahat Sevim Arsel, 3 milyar dolarlık servetiyle Koç ailesinden listeye giren isimlerden biri. Arsel, Türkiye'nin dördüncü, dünyanın 982. en zengin milyarderi.

5. İpek Kıraç: Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi. İnan ve Suna Kıraç’ın evlatlık kızı İpek Kıraç, Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç Holding’in varisidir.

6. Mustafa Rahmi Koç

7. Şaban Cemil Kazancı: Türkiye’nin en zenginleri arasında yer alan Kazancı, Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden biri olan Kazancı Holding’in en büyük hissedarıdır.

8. Ferit Faik Şahenk

Doğuş Holding’in Ferit Şahenk’in CEO’su olan Ferit Faik Şahenk, turizmden gayrimenkule, medyadan finansal hizmetlere, inşaattan otomobile kadar farklı sektörler içinde yer almaktadır.

8. Erman Ilıcak

9. Filiz Şahenk

10- Sezai Bacaksız.

Ekonomi Haberleri