'Ucuz Ürün' Dönemi Başlıyor! Ko-Bakkal Projesi Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanı olduğu AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya en yüksek enflasyon rakamları ile mücadele ederken Türkiye'de ekonominin çarkları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanı olduğu AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya en yüksek enflasyon rakamları ile mücadele ederken Türkiye'de ekonominin çarkları dönmeye devam ediyor. Yeni ekonomi modelimiz meyvelerini veriyor. İhracatımız rekor kırarken, istihdam da 31 milyonla tarihimizin en iyi seviyesini gördü. Birçok ülke yaklaşan kış şartları ile beraber kendilerini enerji kıtlığına hazırlarken biz içimiz rahat bir şekilde kışa giriyoruz." dedi.

Faizlere ilişkin konuşan Erdoğan, "Faizleri düşürerek üretimi destekleme hedefimizin isabetli olduğu görülüyor. Pek çok kurum bizim enflasyon ile faiz arasında kurduğumuz sebep sonuç ilişkisine hak veriyor. Yeni yılda göreceksiniz, dünyada faizler inecek." ifadelerine yer verdi.

'Ödemeleri Öne Alıyoruz"

Çiftçilere yapılan destekleme sisteminin değiştirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ödemeleri öne alıyoruz. Hububat üreten çiftçilerimize destekleri bu sene içinde ödemeye başlayacağız. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle, çiftçilerimiz zorlanmadan üretim yapabilecekler." şeklinde konuştu.

250 Noktada Ko-Bakkal Projesi Geliyor

Kooperatif marketlerinin üretici ile tüketiciyi bir araya getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, 1335 olan market sayısının kısa zamanda 2000'in üzerine çıkaracaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "250 nokta ko-bakkal projemiz ile temel tüketim maddelerini bakkal formatında ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Ekonomi Haberleri