Ülkemiz Yabancılaşıyor! Yüksek Gelirli Bir Türk Şirketi Daha Yabancılara Satıldı

Türkiye ve Avrupa'nın en önemli yay ve hortum çelik üreticilerinden biri olan Telformu'u, İsveçli Lesjöfors satın aldı. Senelik geliri 11 milyon Euro olan Telform'un hisselerinin yüzde 100'ü satıldı.NB Ekonomi'de yer alan habere...

Türkiye ve Avrupa'nın en önemli yay ve hortum çelik üreticilerinden biri olan Telformu'u, İsveçli Lesjöfors satın aldı. Senelik geliri 11 milyon Euro olan Telform'un hisselerinin yüzde 100'ü satıldı.

NB Ekonomi'de yer alan habere göre çok sayıda alanda üretim gerçekleştiren Türk şirketleri yabancılar tarafından satın alınıyor, ortaklık kuruyor. Yabancılara satılan şirketler listesine bir yenisi eklendi.

Telform'un Yıllık Geliri Oldukça Fazlaydı

Ülkemizin uzun zamandır NATO üyeliği konusunda anlaşmazlık yaşadığı ve görüştüğü İsveç'in en eski şirketlerinden biri olan Lesjöfors, ülkemizdeki ağını üretimle güçlendirmek istediğini gösterdi. İsveçlilere satılan Türk şirketinin bugünkü kurla yıllık geliri 210 milyon liranın üzerinde.

İsveçli Lesjöfors, Türkiye ve Avrupa'nın en önemli yay ve hortum çelik üreticilerinden biri olan Telform’un yüzde 100’lük hissesine sahip oldu. Bu sayede, 4 seneden sonra İsveç’ten Türkiye’ye gelen ikinci önemli otomotiv yan sanayii yatırımı da yapılmış oldu.

2018'de İskandinavya’nın en büyük sanayi şirketlerinden olan İsveçli NIBE Industrier AB, ülkemizin önde gelen otomotiv yan sanayi şirketlerinden Emin Group’a ortak olduğu anımsatıldı.

Telfrom Şirketi Hakkında Detaylar

Telform, 1996'da otomotiv sektörü ile birlikte beyaz eşya sektörüne de yay ve hortum kelepçesi tedarik etmek amacıyla kuruldu. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan tesisinde üretim gerçekleştiriliyor. Bugün 30 ülkede 130’dan fazla müşterisi bulunan Telform Şirketi'nin 140 çalışanı bulunuyor.

Ekonomi Haberleri