Üniversite Öğrencilerine Ulaşım Desteği Miktarı Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından, gündeme ilişkin pek çok konuda açıklamalarda bulunmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin ailelerinin yanına kolaylıkla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından, gündeme ilişkin pek çok konuda açıklamalarda bulunmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin ailelerinin yanına kolaylıkla gidebilmesi için ulaşım desteği verileceğinin müjdesini de duyurmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu desteğe ilişkin detaylı bilgi verdi.

''Bilet Desteği En Fazla 500 TL Olacak''

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, üniversite öğrencilerine verilecek ulaşım desteğinin detaylarını açıkladı. Bakan Yanık açıklamasında, üniversite öğrencilerine tek bir bilet için en fazla 500 TL destek verileceğini belirtti. Gidiş-geliş 1.000 TL olmak üzere yılda iki defa üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacak. Toplamda 2.000 TL'ye varan ulaşım desteğinden, yaklaşık 150 bin üniversite öğrencisi faydalanacak.

{{unknown}}

''Gelecek Yıl 750 TL Olacak''

Bakan Derya Yanık, ulaşım desteğinin bu yıl en fazla 500 TL olduğunu belirtirken, önümüzdeki yıl sağlanacak destek miktarını da açıkladı. Bakan Yanık, 2023'te ulaşım desteği üst limitinin 750 TL'ye yükseltileceğini duyurdu.

Ekonomi Haberleri