Ünlü Ekonomistten Vatandaşı Sevince Boğacak Haber: Akaryakıt Fiyatları 12 TL'ye Düşecek

Ekonomist Necmettin Batırel, akaryakıt fiyatlarına yönelik önemli bir tahminde bulundu.Bloomberg'in haberine göre Avrupa Birliği (AB), Rus petrolüne yaptırımları kapsamında tavan fiyatı beklenenden daha fazla bir şekilde, 65-70...

Ekonomist Necmettin Batırel, akaryakıt fiyatlarına yönelik önemli bir tahminde bulundu.

Bloomberg'in haberine göre Avrupa Birliği (AB), Rus petrolüne yaptırımları kapsamında tavan fiyatı beklenenden daha fazla bir şekilde, 65-70 dolar aralığında belirledi. Bu durum petrol fiyatlarında artışa neden olurken, söz konusu uygulamanın büyük ihtimalle Şubat ayında resmileşeceği konusu gündeme geldi.

Ekonomist Necmettin Batırel ise tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Batırel'e göre eğer uygulama hayata geçirilirse, akaryakıt fiyatlarında oldukça büyük bir düşüş gerçekleşebilir.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Batırel, Avrupa Birliği'nin Rus petrolü için 65-70 dolarlık bir tavan fiyat belirlediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Gerçekleşirse, Türkiye'deki benzinin litresi 12, motorinin 15 TL'ye düşer. Akaryakıttaki düşüş ise enflasyonu bitirir. TÜFE rekor kıracak, öldük bittik diyenlere kapak olsun!

Ekonomi Haberleri