Üst Üste Zam Yapıldı! Artık Alırken 2 Defa Düşüneceksiniz

Yeni yılın gelmesiyle birlikte zam haberleri de art arda gelmeye başladı. Geçen hafta açıklanan asgari ücret rakamının ardından zam kararları da açıklanmıştı. Özellikle zamlar ekmek başta olmak üzere simit, poğaça gibi...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte zam haberleri de art arda gelmeye başladı. Geçen hafta açıklanan asgari ücret rakamının ardından zam kararları da açıklanmıştı. Özellikle zamlar ekmek başta olmak üzere simit, poğaça gibi ürünlere art arda gelmişti. Gelen zamlardan en çok etkilenen ürün ise simit olarak karşımıza çıktı. İstanbul da simidin fiyatı 10 TL olurken Eskişehir’de simide 9 ay içinde 3. Kez zam geldi.

Pek çok kişi kahvaltı maliyeti fazla olduğundan dolayı kahvaltıyı simit ve çay ile geçiştirmektedir. Fakat artık kahvaltıda bile simit çay keyfi yapabilmek için iki defa düşüneceksiniz. Önce ekmeğe zam gelmesinin ardından simit fiyatlarına da zam gelmeye başladı.

Tanesi 5 TL’den Satılacak

Önce İstanbul, ardından Ankara başta olmak üzere diğer kentlerde de tek tek zam haberleri gelmeye başladı. Daha önce Eskişehir’de 100 gram simit 4 TL’den satılırken artık tanesi 5 TL’den satışa sunulacak. Konuyla ilgili Eskişehir Pastacılar, Kuruyemişçiler ve Fırıncılar Odası Başkanı tarafından açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada artış gösteren girdi maliyetleri, enerji maliyetleri gibi sebeplerden ötürü zammın kaçınılmaz olduğuna değinildi. Fırıncılar tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde ise zamların devam etmesi gerektiği ve aksi durumda asla ayakta kalamayacaklarına değindiler.

Ekonomi Haberleri