Uzmanından Altın Fiyatları İçin Korkutan Açıklama

Altın fiyatlarında bir süredir yaşanan düşüşün ardından altın yeniden yükselişe geçti. Yatırımcılar başta olmak üzere milyonlarca vatandaş altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Vatandaşlar, 'Altın fiyatları...

Altın fiyatlarında bir süredir yaşanan düşüşün ardından altın yeniden yükselişe geçti. Yatırımcılar başta olmak üzere milyonlarca vatandaş altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Vatandaşlar, 'Altın fiyatları yükselir mi?', 'Altın ne zaman düşecek?', 'Altın ne zaman yükselecek?', 'Altın ne olacak?', 'Ne zaman altın almalı?' gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı.

Vatandaşlar araştırmaya başlamışken flaş bir açıklama uzmanından geldi. İslam Memiş, altın fiyatlarına yönelik çarpıcı bir açıklamada bulundu. Memiş'in açıklaması yatırımcıları harekete geçirdi.

Altında Son Durum Ne?

Altın fiyatları son günlerde yeniden 1000 liranın üzerine çıktı. Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 1.030 lira seviyesinde işlem görüyor. Önceki hafta 960 lirayı gören gram altın fiyatları ise 1024 lira seviyelerine ilerliyor.

Uzmanlar dünya genelinde artan resesyon riskine karşın, enflasyonun artmayı sürdürmesi nedeni ile önümüzdeki dönem para politikalarına yönelik belirsizliklerin devam edeceğini öngörüyor.

Uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 doların destek, 1.750 ve 1.770 doların direnç konumunda olduğunu belirtti.

İslam Memiş Altın ve Gümüşü Değerlendirdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ile alakalı önemli değerlendirmeler yaptı ve şöyle konuştu:

"Eylül’de baskı altında kalan altın ve gümüş, Ekime yükselişle başladı. Senenin ilk çeyreğinde 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkan altının ons fiyatı, senenin son çeyreğinde benzer bir hareket gösterebilir. Senenin son çeyreğindeki öngörümde bir değişiklik yok.'

Senenin son çeyreğindeki öngörüsünün değişmediğini aktaran Memiş, gümüş ile alakalı 'Gümüşün ons fiyatı ise Ekim’in ilk haftasında şov yaptı. Eee adı gümüş. Sabredenlerin serveti.' şeklinde konuştu.

Gümüş ve altın fiyatlarında sadece dolar endeksinin (dxy) gerilemesinin yükselişini gördüklerini ve gümüş ve altın fiyatları için de 'daha yükselişine başlamadı' dedi.

Ekonomi Haberleri