Vatandaş Bir Kez Daha Yıkılacak! Ürkütücü Enflasyon ve Dolar Tahmini

Dolar ile iş yapan vatandaşlar başta olmak üzere yatırımcılarda doların ne olacağını merak ediyor. Vatandaşlar, 'Dolar yükselir mi? Dolar tahminleri nasıl?' gibi soruların yanıtını araştırıyor.Türkiye Cumhuriyeti Merkez...

Dolar ile iş yapan vatandaşlar başta olmak üzere yatırımcılarda doların ne olacağını merak ediyor. Vatandaşlar, 'Dolar yükselir mi? Dolar tahminleri nasıl?' gibi soruların yanıtını araştırıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, finansal ve reel sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 42 katılımcı ile yapılan ekim ayına ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi"ni paylaştı.

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Belli Oldu

Önceki ay yüzde 2,94 olan ekim ayı enflasyon artışı beklentisi, yeni anket döneminde yüzde 3,39'a yükseldi ve sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,78 oldu. Eylül anketinde enflasyon beklentisi ise 67,73 seviyesindeydi.

12 ay sonrasına yönelik enflasyon beklentisi de yüzde 37,34 oldu. Eylül ayına ilişkin ankette bu beklenti yüzde 36,74 olarak belirlenmişti. 24 ay sonrası için de yüzde 20,63'ten 21,17'ye çıktı.

Korkutan Dolar Tahmini

Katılımcıların sene sonu dolar/TL beklentisi 19,82 olurken, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 22,07'den 23,61'e yükseldi.

Bir önceki anket döneminde 45,9 milyar dolar olan sene sonu cari işlemler açığı beklentisi, yeni dönemde 49,2 milyar dolara çıkarken, önümüzdeki sene cari işlemler açığı beklentisi 29,7 milyar dolar oldu.

Ekonomi Haberleri