Vatandaş Simit Yiyemez Hale Gelecek! Simide Tarihi Zam Talebi

Geçim derdi ile uğraşan vatandaşa bir kötü haber de simitten geldi. Eğer talep gerçekleşirse simit yemek artık bir lüks olacak.Edirne'nin iki ilçesindeki esnaf, yükselen maliyetleri gerekçe göstererek kara fırın simide satış...

Geçim derdi ile uğraşan vatandaşa bir kötü haber de simitten geldi. Eğer talep gerçekleşirse simit yemek artık bir lüks olacak.

Edirne'nin iki ilçesindeki esnaf, yükselen maliyetleri gerekçe göstererek kara fırın simide satış fiyatı üzerinden yüzde 75 zam yapılmasını talep etti. Şimdilerde 4 liradan satışa sunulan simidin 7 lira olması talebi, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz tarafından tepki gördü.

'Gülmekten Kendimi Alamıyorum'

Kemal Cingöz, "Şimdi 7 lira simit fiyatı demek bana göre yani gülmekten kendimi alamıyorum. Böyle bir şey olamaz. Mümkün değil" şeklinde konuştu. Cingöz, zam talebinin bugün yönetim kurulu toplantısında görüşüleceğini ifade etti.

Edirne'nin Uzunköprü ve Süloğlu ilçesindeki esnaf, simidin satış fiyatına yüzde 75 zam talep etti. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz ise esnafın isteğinin yerinde olmadığını belirterek, "O fiyatı talep ediyorlar ama vermemiz mümkün değil" ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri