Vatandaşların Yüzünü Güldürecek Müjde! Bayram Öncesinde 850 TL ile 1250 TL Arası Ödeme Yapıldı

Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşlara yapılan ödemeler ile ilgili bakanlıklar kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyorlar.

Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekliye maaş ve ikramiye ödemesi yapıldı. Bayram ikramiyesinin ve emekli maaşlarının hesaplara yatması ile birlikte, farklı ödemeler ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, haziran ayında yapılacak ödemeler merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dar gelirli ailelere sağlanan destek ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Haziran 2023 Sosyal Yardım Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile Destek Programı kapsamında haziran ayı ödemeleri vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre değişen destek ödemesine dair açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar TL ödeme yaptık” diye konuştu.

Aile Destek Ödemesi Yattı Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen destek ödemesini haziran ayında ihtiyaç sahibi ailelere iletti. Söz konusu ödemeler, Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yattı.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar?

Kurban Bayramı öncesinde hak sahiplerine iletilen Aile Destek Programı ödemeleri, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Çocuk Yardımı Haziran 2023

Aile Destek Programı’nın bünyesinde farklı toplum kesimlerini ilgilendiren çeşitli destek ödemeleri yer alıyor. Bu desteklerden birisi de çocuk bileşeni desteği olarak belirlendi. Haziran ayında, 350 TL ile 650 TL arasında değişen çocuk desteği de hesaplara aktarıldı.

Çocuk Desteği Tutarı

Çocuk desteğinde de Aile Destek Programı ödemelerinde olduğu gibi farklı aralıklarda ödemeler yapılıyor. Hane içindeki çocuk sayısına göre yapılan ödemeler şu şekilde:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
3 çocuklu hanelere: 450 TL
4 çocuklu hanelere: 550 TL
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

Ekonomi Haberleri