Yapı Kredi Bankasının Karı 35,5 Milyar TL Olarak Açıklandı

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi Bankası 2022 yılının ilk 9 ayında 791 milyar TL’lik kaynak elde etti. Yapı Kredi’nin nakdi kredi hacmi %68 oranında artış göstererek BDDK geçici düzenlemeleri...

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi Bankası 2022 yılının ilk 9 ayında 791 milyar TL’lik kaynak elde etti. Yapı Kredi’nin nakdi kredi hacmi %68 oranında artış göstererek BDDK geçici düzenlemeleri olmadan sermaye yeterlilik rasyonu da %17,6 olarak açıklandı. Bankanın da bu dönemde net karı 35,3 Milyar TL olarak açıklandı.

Her Koşulda Ülke Ekonomisini Destekliyoruz

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün tarafından Yapı Kredi Bankasının yılın ilk 9 ayında ülke ekonomisini güçlü bir şekilde desteklemeye devam ettiğini söyleyerek açıklama yaptı. Gökhan Erün tarafından:

"Ticari ve KOBİ Bankacılığı bizim için stratejik öneme sahip bir alan. Sürdürülebilir büyüme ve güçlü ekonomi, KOBİ’lerimizin sağlıklı bir mali yapıya sahip olmaları ve katma değer yaratmalarıyla mümkün. Bunun için müşterilerimizin finansman kaynaklarına daha kolay ulaşmasına olanak sağlıyoruz. Öte yandan, yine KOBİ'lerin özellikle e-ticaret dünyasına ayrıcalıklı bir şekilde adım atmalarına, yeni müşteri ve pazarlara ulaşmalarına destek olmak için hayata geçirdiğimiz pek çok iş birliğiyle olanak sağlamayı sürdürüyoruz.

Ekonominin sürdürülebilir dönüşümü için sorumluluk alıyoruz. Yüksek karbonlu enerji kaynaklarından düşük karbonlu enerji kaynaklarına geçişi hızlandırma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla yenilenebilir enerji finansman hacmimiz 1,5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bununla birlikte proje kredileri portföyümüzün yüzde 22’sini yenilenebilir enerji projeleri oluşturdu. Yeşil proje ve yatırımlara verdiğimiz finansal destekle sürdürülebilir bir geleceğe en temel katkılardan birini sunuyoruz” denildi.

Ekonomi Haberleri