Yardım Ödemeleri Zamlı Yatırılacak! Bakanlık 2.314 TL Zam Yaptığını Duyurdu

Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre artan destek ödemeleri ağustosta hesaplara yatarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor.

Destek ödemeleri alan vatandaşlar, ocak ve temmuz ayında yaşanacak olan artışları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, ocak ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılırken, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammı belli oldu. Memur maaş zammı açıklamasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da güncel destek ödemesi tutarları ile ilgili bilgi verdi.

Aile Bakanlığı Yardım Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısına göre yapılan artış sonrasında güncel destek ödemeleri tutarları ile ilgili hak sahiplerine bilgi verirken, ağustos ayında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, işe başlama yardımı çerçevesinde bir dizi desteklerin sunulduğunu belirten Bakan Göktaş, geçen yıl 2157 TL olan işe başlama yardımının 4471 TL'ye çıktığını belirtti. Söz konusu desteğini detaylarına dair bilgi veren Mahinur Özdemir Göktaş “Geçtiğimiz yıl 2.157 TL olan desteğimizi bu yıl 4.471 TL olarak vereceğiz. İŞKUR tarafından işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri halinde, özel sektör işverenlerinin ödemekle yükümlü olduğu sigorta primlerini 1 yıl boyunca biz karşılıyoruz'' dedi.

Ekonomi Haberleri