Yardım Ödemesinde Yeni Gelişme! 1-2-3 Çocuklu Ebeveyn Kimliğini Alıp PTT'ye Koşacak!

T.C. kimliği ile birlikte PTT'ye giden anne ya da babaya anında destek ödemesi yapılıyor. Elektrik faturası yardımı başvuruları kimse bilmese de devam ediyor

Devletten uzun süredir devam eden ancak çoğu dar gelirli vatandaş tarafından bilinmeyen elektrik faturası yardımı devam ediyor. Her ay elektrik faturası 130 TL'den fazla gelen haneye kullanılan kw/saat başına ödeme yapılıyor. Dar gelirli vatandaşa bir çok destek ödemesi devlet tarafından sağlanıyor. Kimi destek ödemeleri tek seferlik olurken kimileri de düzenli olarak devam ediyor. Hane içerisinde bulunan kişi sayısına göre yapılan destek ödemeleri arasında elektrik faturası yardımı da yer alıyor. Her ay belirli bir kw kullanımı karşısında PTT tarafından geri ödeme yapılıyor. PTT'ye elektrik faturanızı alıp gitmeniz şartı ile elektrik faturası yardımından faydalanabilirsiniz. Peki elektrik faturası yardımı başvuruları nereden yapılıyor? elektrik faturası yardımı ne kadar ödeniyor? İşte detaylar...

Ekonomik koşulların gün geçtikçe zorlaşması dar gelirli vatandaşı da bir hayli yoruyor. Artan elektrik maliyetleri de buna tuza biberi olarak eklenirken, devreye devlet giriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli olarak nitelendirilen hanelere her ay elektrik faturası yardımı yapılıyor. Ödemeler T.C. kimlik kartı ve elektrik faturası ile birlikte PTT'ye gidilmesi sonrasında yapılıyor. Bu destek ihtiyaç sahibi hanelerin evlerine ışık tutarken elektrik faturası yükünün de omuzlardan atılmasını sağlıyor. Ekonomik koşullarda zorluk çeken hanelere kilowatt başına 260 TL'ye kadar destek sağlanıyor.

Evlerine elektrik faturası kabarık gelen dar gelirli hanelere sunulan elektrik faturası yardımı, bakanlık tarafından belirlenen bir kaç şarta uyulmasının akabinde otomatikman ödeniyor.

Elektrik Faturası Yardımı Kaç Para Ödeniyor?

Elektrik faturası yardımından faydalanmak isteyen bireyin PTT'ye kimliği ile gitmesi sonrasında başlayan süreç sonrasında ne kadar yardım ödemesi alabileceği belirleniyor. Hanelerin bir kişiden oluşması halinde ödenecek yardım tutarı 130 TL, 3 kişiden oluşan aileler için ödenecek yardım tutarı 173 TL, 4 kişiden oluşan ailelere ödenecek tutar 216 TL ve son olarak 5 ve üzeri kişiden oluşan aileler için ödenen tutar 260 TL olarak açıklanmış bulunuyor. Başvurunuzu tamamlamanız akabinde kabul edilmesi durumunda tek yapmanız gereken T.C. kimliğiniz ve elektrik faturanız ile birlikte PTT şubesine giderek ödemenizi almanız oluyor.

Elektrik Faturası Yardımı Başvuru Şartları

elektrik faturası yardımından faydalanmak için belirlenen tek şart haneye giren maaş miktarı olarak biliniyor. İster tek kişi yaşayın isterseniz 5-6 kişi fark etmiyor, devlet tarafından dar gelirli olduğunuzun ispatlanması sonrasında her ay düzenli olarak ödemeyi alabiliyorsunuz. Aylık elektrik faturası 130 TL ve üzeri olan hanelere sağlanacak olan yardım şartları arasında hanede kişi başına düşen maaşın asgari ücretin üçte birinden az olması koşulu yer alıyor.

Ekonomi Haberleri